About me

❤ Mijn hart:

In mijn bestaan blijf ik in de eerste plaats moeder van mijn kind. Loslaten en daar senang mee zijn, in vertrouwen zijn, is een hele opgave maar een prachtige en confronterende ervaring. Gelukkig heb ik mijn eigen moeder ook nog, en ben ik close met twee superbroers. Na een lange, intense reis ben ik geland bij mijn geliefde. Mijn familie, de natuur, harmonie, oprechtheid, stilte, “caring”, maar ook dans, film, en het creëren/uitwisselen van bespiegelingen…zijn de pijlers van mijn bestaan.

☱ Wat mijn denken bezig houdt:

De kennis welke in de natuur besloten ligt, is in mijn ogen een heiligdom. In de natuur schittert het ‘zijn’ in de puurste vorm. De natuur is, met leven als doel. Leven en zijn, zonder eigenbelang zoals wij mensen dat zo vaak voorop stellen. En waardoor dualiteit in de weg gaat zitten. Maar dat is dan weer juist de weg die ons uitdaagt, als verlichting, ontspanning, gelukkig zijn, zonder lijden zijn, in harmonie zijn, het goede willen doen, onze bedoeling is.

Bewustzijn is een krakkemikkige uitwerking van de natuur in de mens. Gewaar zijn ligt daar als oergrond, en in mijn opvatting als voedende essentie, aan ten grondslag. Gewaar zijn, vrij van angst, vrij van ‘moeten’, is misschien wel de meest intrinsieke manier van zijn.

Ω Meer over kennis:

Ingepalmd door gecontroleerde normen en waarden zijn wij afgeleid en verstoken geraakt van kennis. We worden ‘lam’ gemaakt en hebben geen weet van de informatie die buiten de standaard bestaat, en het wordt steeds moeilijker om aan die informatie te komen. Tegelijkertijd maakt het ook geen ruk uit wat waar is. Je zult het nooit weten. Het enige wat je kunt doen  is vertrouwen, vertrouwen op jezelf, en op je naasten, je zelf standig maken, en delen met hen die je naasten zijn. Bij jezelf (integer) blijven, sterk blijven, onafhankelijk blijven.

$ En ook…dus toch:

In mijn “slaven”bestaan mag ik me gelukkig prijzen met mijn baan als doktersassistente, true.  Ik mag mensen van kleine kwaaltjes verlossen, blij maken, verder helpen met hun vraag. Ik ben dankbaar dat ik in 2000 in dit gezondheidscentrum ben terecht gekomen, dat is ook nog een leuk verhaal….maar nu even niet…en inmiddels met drie superwomen collega-assistenten voor vier toffe huisartsen werk.

⸟ Wat verder in de venen:

Ik logeer tijdelijk in een soort ‘tiny house’. Het is fijn om heel klein te wonen, want je kunt je de moeite besparen van rommel maken: het kost namelijk evenveel moeite om iets op z’n plek te leggen:) Alles is binnen handbereik aanwezig. Twee borden, twee kommen, twee glazen, twee kopjes, een perculator en natuurlijk een melkklopper. En een laptop met internet. En in de zomer vooral veel reuzebalsemien om me heen. En een veranda.

Nu weet je bijna alles. Een klein maar fijne passie waarover ik nog niet verteld heb moet je maar komen ervaren. Ik vind het leuk om filmpjes te maken. En ik vind het leuk om lekkere muziek te horen. Maar bovenal vind ik het elke maand weer wonderlijk om zo veel blije mensen bij elkaar te zien.

Als ik daarin iets voor je kan betekenen, be my guest. Club Dab, dance, act & blend…dansvloeren podium voor ieders talent.

Oda

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s